SERDÜLŐ (U14) FIÚ CSAPATUNK EREDMÉNYEI ÉS STATISZTIKÁI

 
 

 

nagyításhoz klikk a képre
 

 

 

2017. szeptember 17. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 1. forduló

Vasas Akadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 79-57 (25-16; 16-6; 20-16; 18-19)

Szerencsések voltunk, sorsolásnál, mert a MAFC legyőzésével, mi vagyunk a forduló győztesei, mert 2 nagyon jó mérkőzést is játszhattunk. De sajnos ez a helyzet kihasználatlan maradt. Ezen a meccsen az első félidőben semmit nem mutattunk abból amit valójában tudunk. 19 pontos hátránnyal vonulhattunk pihenőre, 22 dobott ponttal. Értehetetlen volt számomra, hogy laza és felszabadult játék helyett, hogy lehetett ilyen langyosan kosárlabdázni. Mindenki a másikra várt, menekülés volt a felelősség alól. A második félidőben annyi változás történt, hogy Hajdu Peti első negyedes tejesítményét, próbálta feledtetni azzal hogy férfiasan küzdött a maga és a társai becsületéért. Jól sikerült neki. De mint tudjuk egy fecske nem csinál nyarat, a társak csak néha csatlakoztak hozzá. A felelősség elosztás nem változott a MAFC meccshez képest. Tanulságos mérkőzés volt mindenki számára. A gyerekeknek a meccs után értékeltem a látottakat (mint mindig) és újra kihangsúlyztam, hogy az idei csapatunk annyira homogén, hogy nincsenek béret helyek, mindenki annyi percet tölt a pályán amennyit kiharcol magának és mindegy, hogy ki mikor született. Csak olyan gyerek lehet a pályán aki végig lelkes, küzd, hajt! Aki búslakodik, vagy tétlenkedik esetleg elbújik a pályán, annak be kell érnie a kevesebbel. Hibázni lehet, mert mindenki hibázik, de utána ki kell javítani! Első fordulóban másodikok lettünk, következő alkalommal is a MAFC csapatával kezdünk, majd a Vasas-Honvéd-ból folytatjuk!

statisztika

MAFC Kosársuli/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 57-69 (17-28; 8-12; 20-15; 17-14)

Szeptember 17-én megkezdtük idei nagy menetelésünket. Célunk és egyben álmunk zsínórban 3. alkalommal az országos döntő. Első feladat a sokból a MAFC ellen következett. Az első negyedben nagyon belenyúltunk támadásban, majdnem 30 pontot termeltünk. Második sorunk ugyan kicsitt visszavett ebből, de ők a védekezésben jeleskedtek jobban. Az első félidőben 15 ponttal tudtunk vezetni. Sajnos hátradőlni nem tudtunk, mert többen fault gondokkal bajlódtak, kapkodásuknak köszönhetően. Második félidő nem volt rossz, annak ellenére, hogy a hibáink több mint a fele elkerülhető lett volna, ha egy kicsit jobban koncentrálunk. Szinte végig kézben tartottuk a dolgokat a mérkőzés második felében, 6 pontnál közelebb nem tudtak jönni hozzánk. Nyertünk, de nem voltam megelégedve, mert akiknek vinni kellett a csapatot a kritikus helyzetben, már a padon ültek 5 faulttal és sajnos még mindig várom azt a pillanatot, hogy a másodéves serdülők közül mindenkinél leessen, hogy idén övék a pálya. Ezen a meccsen sokszor a 3 fiatal sokkal bátrabban és hasznosabban kosárlabdázott, mint társaik. Első "tét" meccs volt, bajban, nem vagyunk, továbbra is azért kell dolgozunk napról napra, hogy ezeket a gondokat megoldjuk.

statisztika

2017. szeptember 16. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 1. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - MAFC Kosársuli/B 118-62 (36-17; 37-8; 21-13; 24-22)

statisztika

Gödi SE - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 59-79 (15-14; 13-12; 22-25; 9-28)

statisztika

Elkezdődött a szezon, első mérkőzést a Gödi SE ellen vívtuk. Már bemelegítésnél látszott, fel kell kötnünk a gatyát, mivel az ellenfelünk sokkal magasabb volt nálunk. De erre számítani lehetett már a bajnokság előtt is, hogy 2005-ös csapatként nekünk nem lesz előnyünk egy csapattal szemben sem a magasságunk. Az első negyed nagyon kiegyenlített volt, az ellenfél palánk alatt dominált, míg mi próbáltunk indításokra alapozni. A második ötösnél sem mi voltunk fölényben a palánkok alatt, de szerencsére egál környékén tudtuk tartani a mérkőzést a védekezésünkkel. Félidő után sem lett jobb a kizárásunk, sajnos ezt rengeteget kell gyakorolnunk, ha felakarjuk venni a versenyt a nagyobb ellenfelekkel. Pörgősebb játékot játszott a két csapat a 3. negyedben, ami nekünk azért kedvezett, mert tudtuk,hogy hosszabb alapozást csináltunk,mint a gödi alakulat. Így is lett, a negyedik negyedre az ellenfél kipukkadt, nem bírták a tempónkat így le tudtuk zárni a mérkőzést. Hajtós küzdős mérkőzés volt, amiből sokat tudtunk tanulni.

Döntő meccsünket a MAFC 2005-ös születésű csapata ellen játszottuk. Sajnos az első negyedben látszott, nincs egy súlycsoportban a két csapat. Ennek ellenére rengeteg hibát csináltunk a pálya mindkét oldalán. Három negyeden keresztül fölényben kosárlabdáztunk, ami érdekes, hogy a negyedik negyedben az ellenfél játékosai, akik behozhatatlan hátrányban játszottak, sokkal-sokkal motiváltabban mentek neki a záró etapnak. Időkérés kellett hozzá, hogy a fiúk ne felejtsék el mi is a feladatuk. Így végül kellemes szájízzel zártuk a mérkőzést, és az első fordulót egyaránt. Következő alkalommal a C csoportban mérethetjük meg magunkat

2017.09.08-10. - Ostrava Cup 2017 - 2004-es csapat

Összegezve a tornát: Azért járunk Ostrava-ba, hogy olyan ellenfelek ellen játszunk akikkel otthon nincs lehetőségünk. Arról nem is beszélve milyen értéket jelent, hogy 3 nap alatt játszatunk 5 meccset. Szerencsére mind a 3 lehetőség előfordult a tornán, volt hogy minket vertek el, volt hogy mi nyertünk sokkal és szerencsére szoros is volt. Mindegyiket igyekeztünk megfelelően felhasználni és úgy érzem sikerült is. Az odaúton mindenkivel egyénileg elbeszélgettem, 100%-ig mindenkin láttam azt, hogy törekedett a megbeszéltek betartására, ezt 70%-ban sikerült is megvalósítani. Ezt jó aránynak tartom, de ezzel nincs vége, dolgozni kell ezeken tovább. Csapatszinten előreléptünk, a pályán és azon kívül is. Bár nem fontos, de azért említsük meg, hogy 3. helyen zártuk a tornát, a gyerekek jól érezték magukat és ez legalább annyira fontos, mint hogy ki mennyit nyer. Szerencsére vannak céljaik, amiért tudnak sokat tenni, ha akarnak. Azon kell nap mint nap dolgozni, hogy minden nap akarjanak. Jövőhéten országos forduló, meglátjuk mit tanultunk Csehországban!

NH Ostrava Tygers EYBL (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 40-53 (15-21; 3-8; 8-10; 14-14)

Utolsó mérkőzés a tornán a szintén EYBL résztvevő Tigers ellen. Bár egy ilyen tornán másodlagos, de a meccs a 3-4. hely sorsáról döntött. A gyerekeknek nem szóltam, mert akkor csak rágörgyöltek volna. Gyengén kezdtünk. Az első 4 támadásban kidobtuk a labdát a pályáról, de szó szerint. Kértem egy időt, egy ébresztő jellegűt... negyed vége 23-15 ide és olyan ritmus és lendület, amivel el lehet kezdeni a mérkőzést. Második sor megint gatyába rázta a védekezést, de most egy kicsit a támadás rovására ment, illetve megvoltak a helyzetek, szépen támadtunk, de valahogy nem sikerült bedobni még a könnyebb helyzeteket sem. A második félidőre mind a két csapat elfáradt, állóháború volt, egymás hibáiból éltek a csapatok, néha ping-pong meccsre hasonlított, majdnem elszédültem. Végeredményben jó meccset játszottunk egy jó ellenfél ellen, örülök hogy ez jutott a végére.

statisztika

BK Snakes Ostrava (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 60-56 (24-21; 5-15; 19-7; 12-13)

Lány U14 és fiú U12-es csapatunk is kint volt a mérkőzésen és olyan hazai pályát teremtettek nekünk, mint ha a Zsíros Csarnokban lennénk! Első negyed eléggé felfokozott hangulatban telt, felváltva estek a kosarak, a védekezés senki sem vitte túlzásba... sajnos. A második sorunk ezt is elkezdte és mellette támadni is tudott, 7 pontos előnnyel fordultunk. A harmadik negyed káosz volt. Egyénieskedtünk, nem kommunikáltunk, mindenki hős akart lenni. Egyénileg és csapatszinten is rengeteget hibáztunk, nagyon fegyelmezetlenek voltunk. Ellenfelünk legjobbját nem tudtuk megfogni, pedig amikor végrehajtottuk amit kértem, akkor nagyon szenvedett. A végjátékban voltak esélyeink, 3 perccel a vége előtt vezettünk 3 ponttal, de ezt nem tudtuk növelni. 23 másodperc volt vissza 2 volt oda, időtkértem, rajzoltam. Fiúk elkezdték megcsinálni, jól nézett ki, hoztunk benne 2 rossz döntést és vége lett. Sajnáltam, mert meg tudtuk volna csinálni, jól pörögtünk. Viszont! Örülök, hogy tudtunk egy ilyen meccset játszani, ebből kellene minden héten 2. A pozitívum, hogy tudunk csúszni-mászni ha akarunk. A negatívum, hogy csak szakaszosan, 40 percig nem tudunk figyelni. Ezt is meg kell tanulni, illetve ahhoz, hogy ilyen meccseket is meg tudjunk nyerni, nem fér bele az, hogy a csapat vezéregyéniségeinek a többsége betlizik.

statisztika

NH Ostrava (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 36-85 (10-21; 1-22; 10-20; 15-22)

Kérjük a következőt! Megint Ostrava, ezúttal NH. Nem baj, játszani jöttünk, ha kell megmérkőzünk az összessel. Láttuk őket tegnap, elég darálósnak tűntek, mondom magamban ez kell nekünk. Az első negyedben nagyon belenyúltunk, nagy enegriát fektettünk bele és ennek meglett a gyümölcse. A csehekre sikerült ráerőltetni az akaratunkat, a letámadásban a pálya szélét választották, ami nekünk kedvezett, sok szerzett labda, sok könnyű kosár. Második negyed még az első is tudta überelni, a Barni, Barnus, Gyuszi, Gergő, Bence ötös 1!!! pontot engedélyezett a hazaiaknak, közben ők szereztek 22-t. Ezzel el is vettük ellenfelünk kedvét, második félidőre nagyon megadták magukat. Ennek annyira nem örültem, mert több volt ebben a meccsben. De valahol örülök, mert végre megvalósítottuk azt, hogy ne szeressenek ellenünk játszani. Gyuszi és Tepi szépen termeltek, mindketten 20 fölött és jó dobószázalékkel. Mellettük Keszi és Dávid volt támadásban nagyon aktív. Este komoly meccs lesz, alig várjuk.

statisztika

Pardubice (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 34-96 (7-26; 11-23; 9-22; 7-25)

Mai második mérkőzésen egy nálunk gyengébb csapat állt velünk szemben, sokkal agresszívabbak voltunk náluk, a letámadásunkkal nem sokat tudtak kezdeni. Megdícsértem a társaságot, mert annak ellenére, hogy nem voltunk egy szint,mindenki nagyon tekert és próbált bizonyítani az első meccs után. Érdekes szám, hogy 7 ember dobott 8 pontot, egy pedig 7-et. Hajdu Tepi kimagaslott 24 pontjával és magas dobószázalékával, de remélem ezt komolyabb ellenfél ellen is meg tudja majd ismételni. Önbizalomunk növelésére jó volt a mérkőzés, mosollyal tudtak a fiúk lefeküdni aludni este.

statisztika

Ostrava Snakes EYBL (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 76-38 (23-12; 16-4; 23-11; 11-14)

Az első meccsen rögtön egy nagyon nehéz ellenfelet kaptunk, azt az Ostrava-t aki az északi EYBL-ben fog idén indulni. A keretüket ehez megfelelően tették össze, 2 csapat összevonásával, illetve pár külsős sráccal. Ennek az lett az eredménye, hogy 190 centis fiúból volt nekik 6. Amúgy sem vagyunk túl magasak, de ezt nem tudtuk ellensúlyozni. De dícséret illeti a fiúkat, mert küzdöttek becsülettel. Ami fájó pont volt számomra, hogy páran nagyon félve léptek pályára, pedig ellenfelünk azon kívül, hogy magas volt, senkit sem bántottak, szép és kultúrált kosárlabdát játszottak. 30 eladott labdánknak minimum a fele elkerülhető lett volna, ha egy kicsit jobban figyelünk magunkra és a másikra is. Nem bántam, hogy játszani kellett velünk, a fiúk most megtapasztalták, milyen sokat kell dolgozni a mezőnyben egyénileg és csapatszinten is. Lesz még lehetőségünk a bizonyításra.

statisztika

2017.09.08-10. - OstravaCup 2017 - 2005-ös csapat

Nagyon hasznos volt ez a 6 mérkőzés a 2005-ös csapatnak, mivel együtt nem tudnak edzeni hét közben, viszont együtt kell versenyezniük majd. A mérkőzések alatt lehetőség nyílt egymás játék közbeni megismerésére, illetve én is láttam végre meccs szituációban ki mire képes,illetve kinek mi a hiányossága amit majd fejleszteni kell. Előszezon zárónak, illetve felkészülésnek tökéletes volt ez az Ostrava Cup, reméljük kamatoztatni tudjuk majd a szezonban az itt tapasztaltakat.

SBK Handlova (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 30-50 (8-21; 7-7; 9-4; 6-18)

Utolsó, 6. meccsünkhöz érkeztünk, meglepően fáradtság mentesek voltak a fiúk mérkőzés előtt. Aztán a a meccsen már elő elő jöttek a hibák, ami természetes egy ilyen tornán érthető. Az ellenfélnek is a hatodik meccsük volt és látszóan jobban szét voltak esve. ez a meccs is hamar eldőlt.

statisztika

BK Ostrava Snakes (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 23-17 (4-6; 9-6; 10-3; 0-2)

Vasárnap reggel 8!!!! órakor kezdődött a mérkőzés, ami kicsit fura időpont de, nem törődtünk ezzel. Álmosan kezdett mindkét csapat, kicsit kedvtelen volt a hangulat, rengeteg hiba történt mindkét oldalon. Az asztalszemélyzet is álmos volt, ahogy a játékvezetés is, így elmondható igazi reggeli mérkőzést láthattak a nézők. A mérkőzés utolső negyedéhez kezdetekor kisebb hátránnyal küzdöttünk ami simán fordítható lett volna. Sajnos az asztalszemélyzet sokadszorra nem állította meg az órát a büntetődobásoknál, ami csökkentette az esélyünket a fordításra. Ezt többször szóvá tettem, majd nyomatékosítottam is, aminek nem örültek a bírok. Lefújták a mérkőzést -6 pontnál és 6,30 volt még vissza.

statisztika

BK NH Flames Ostrava (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 47-65 (11-21; 16-15; 12-11; 8-18)

Nem tudtuk eldönteni, melyik ostravai együttes az erősebb, mert voltak körbeverések a tornán. Szerencsére a fiúk nem vettek félvállról egy mérkőzést sem, ami bizonyítja az ismételten erős első negyed. A kemény alapozásnak és edzőtábornak köszönhetően, egy mérkőzésen sem volt fizikális problémánk. Ezen a meccsen is kijött, hogy a marad energiánk a végére.

statisztika

BK Junior Komarno (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 42-54 (5-22; 8-9; 7-6; 22-17)

Egyik legjobb hangulatú mérkőzést játszottuk a fenti szomszédinkkal. Igazából két magyar csapat találkozott magyar szurkolókkal. Itt is az elején eldőlt a mérkőzés, ami után már más hőfokon pörgött mindkét csapat, hiába szerettem volna mást látni. Eredménye az lett, hogy az ellenfél szülők mérkőzés után odahívták a fiúkat egy pacsira. Nagyon tetszett mindenkinek a produkciónk.

statisztika

Sam BRNO (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 25-32 (2-15; 10-7; 11-0; 2-10)

Erős ellenfélnek ígérkezett a brnoi alakulat, szinte hibátlan első, illetve utolsó negyednek köszönhetően sikeresen hoztuk ezt a mérkőzést is. Nagyon pörgős mérkőzés volt, ami sok energiát emésztett fel. A pályára küldött ötösök kialakításában raktunk bele egy kis csavart, emiatt is alakult csúnyán a harmadik negyed. De ez a terv része volt, szerettük volna látni, a fiatal, nálam edző 5-öst, hogyan birkózik meg egy komoly csapattal.

statisztika

USK Praha (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 12-62 (1-23; 3-19; 7-8; 1-12)

Az első mérkőzésünket péntek délután játszottuk, így megfelelően ki tudták pihenni magukat a fiúk az utazás után . Szerencsére a mi meccsre járásunk könnyen megoldódott, gyalogosan mentünk mindig, mivel a mi termünk volt a legközelebb. Az első mérkőzésen izgalom nélkül kezdtek a fiúk, már-már túl simán is ment minden. Végig vezetve dominálva játszottunk. Elmondhatjuk, hogy nem erős ellenféllel játszottunk, de tökéletes volt arra, hogy tudjunk gyakorolni.

statisztika

2017.08.26. - Darázs Kupa

Zsíros Akadémia Kőbánya - Mercédesz Kecskemét KA 59-47 (18-13; 12-16; 18-6; 11-12)

Hajdu 13/3, Nagy 12, Simonics L 10, Győrik 5, Csorba 4, Balaton 4, Chandler 3, Keszler 2, Simonics O. 2, Illés 2, Bálint 1, Györkös 1

Tipikus első mérkőzést játszottunk, támadásban rengeteg hibával. Védekezésünk viszont önbizalomra adhat okot. Győzelem nem forgott veszélyben, de ezeken a meccseken nem is ez a fontos. Látszik az elvégzett munka, de benne van meg a lábakban a napi 3-6 óra edzés.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - Dávid Kornél KA 95-43 (28-10; 23-9; 28-8; 17-16)

Hajdu 25/3, Csorba 11, Simonics L 10, Illés 9, Győrik 7, Kispál 6, Balaton 6, Györkös 5, Nagy 4, Keszler 4, Czétényi 4, Bálint 2, Chandler 2

Az első pillanattól kezdve nagy nyomást helyeztünk ellenfelünkre, végig mi irányítottuk a mérkőzést. Nagyon sok gyors indítást tudtunk vezetni amiből sok könnyű kosarat dobhattunk. Az utolsó 6 percben mind a 4 keretben levő elsőéves serdülő a pályán volt. Mindenki dobott kosarat!

statisztika